27 Şubat 2014 Perşembe

CLASH OF CLANS EN İYİ EN SON HİLELERİ TAKTİK İPUCU HİLE 2014



nisan'da başladığım oyunda şu anda 91 levelim. oyunu age of empires'a benzettiğim için severek oynuyorum. birkaç önemli noktayı vurgulamak gerekirse; 

* köyünüze saldırılırsa herşeyinizi değil saldıranın seviyesine göre %10-%35 ganimet kaybedersiniz. atak yaparkende aynıdır, herşeyi değil birazını alırsınız. 
* en üst seviyelere gelene kadar köy binanızı dışarıda bırakın. böylece sadece köy binanızda gözü olan biri size 12 saat kalkan hediye eder. 
* bir üsttekine bağlı olarak en üst aşamaya gelene ve herşeyi tamamlayana kadar kupanın önemi yok. kupa değil altın ve iksir kasın. örneğin ben şimdiye kadar hiç 1900 kupayı geçmedim ama 7.5m isteyen yükseltmeleri zorlanmadan yapıyorum. 
* köy seviyenizi arttırmadan önce diğer herşeyinizi tamamen upgrade edin. seviye atladıkça birikecek ve daha zorlu olacak. üstelik seviye yükseldikçe rakip aramak daha masraflı olacak. yüksek seviyenin eziği değil düşük seviyenin sağlamı olmaya odaklanın. 
* diğer oyunların aksine klanın olağan üstü faydası yoktur. klan kalenize savunmada veya saldırıda kullanılacak asker verilir. tabi ki sizde klan arkadaşlarınıza bağış yaparsınız. sağlıklı büyüme için seviyenize yakın kişilerin olduğu klanları seçin. 
* kişi arama, isimle arama vs olmadığı için birine kafayı takıp farmlamak, eşe dosta haber salıp adamı oyundan soğutmak gibi şeyler olmuyor. 

köyünüzü yerleştirirken dikkat etmeniz gerekenler; 
* yukarıda da yazdım, köy binası dışarıda dursun. köy binası ile karargahınız arasına tuzakları yerleştirin. niyeti bozan olursa pahalıya patlasın. 
* kaynak depolarınızı duvarlar ile bölmelere ayırın. yanyana durmasınlar ama köyün dış sınırında da durmasınlar. 
* mortarları(havan topları) ortalara koyun, kenarda bir işe yaramaz. 
* büyücü kulelerini kaynakların arasına serpiştirin. en dış sıraya koymayın. 
* simertik dizin, böylece zayıf bir yer seçmekte zorlanırlar. 

bu arada savunma ve hücum konusunda şu ana kadar yaptığım 100e yakın saldırıdan ve bana saldırıldığında en çabuk göçen yerlerimden yola çıkarak vereceğim tüyolar:

havan mutlaka yapılmalı ama top seviyesini yükseltmek önemli. daha hızlı ateş eden 5.seviye toplar düşmanı kanırtıyor.

barbarlar (5 adamlık askerler, adı bu olmayabilir) rakibin duvarı parçalandıktan sonra daha etkili. yoksa duvarı bunlarla yıkayım dersen zor. 5.seviye kışlada ortaya çıkan duvar imhacılarını kullanın. (türkçe olması çok büyük avantaj, bence çok güzel çevirmişler bu arada.)

okçuları özellikle savunmayı içe kaynakları dışa kuran köyler bulursanız direkt kullanın derim. düşman hatlarına girmeden iksir olsun altın olsun sömürüyorlar.

6.seviye kışla çok önemli. bunun için iyi iksir gerekiyor, o yüzden iksir deposu, toplayıcısına yüklenin.6.seviye kışladan uçarak bomba atan askerler çıkıyor ortaya düşmanı çökertmek için birebir.

altın deposuna ve altın madenlerine de yüklenmek lazım. ne kadar çok kaynak o kadar çok iş. gerçi 5. ve 6.seviyelerden sonra bekleme süresi 12 saat ile 24 saat civarlarına çıkıyor ama bir işe gidip gelince hallolmayacak gibi değil tabii.

tek yönden saldırmak yerine 10lu gruplar halinde tüm hatlardan saldırmak daha fazla işe yarıyor.

savunma açısından ise dar bir alanda toplayıcı ve madenler dışarda, depolar ve top,okçu, havan içerde daha çok şansınız var. (bana yapılan 20 ye yakın saldırıdan 8inde savunmam kazandı. kötü bir oran değil çünkü 28.inci seviye bir abi büyücü müyücü saldırınca pek şansın olmuyor zaten.)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers